Een stijlvolle afwerking van uw plat dak

Plaatsen of herstellen van platte daken

Een renovatie of herstelling van uw plat dak nodig? Is uw bestaande plat dak aan herstelling toe? In beide gevallen zit u bij SDL Technics op het juiste adres voor dakwerken en dit zowel voor nieuwbouw als voor renovatieprojecten. Een plat dak komt meer en meer voor. Zeker bij renovaties wordt voor een plat dak gekozen omwille van zijn specifieke voordelen.

  • Kamers worden optimaal benut, gezien er geen schuine muren zijn
  • Een plat dak is in de meeste gevallen ook goedkoper om te plaatsen
  • Strakke en moderne uitvoering
  • Een dakkoepel of lichtstraat geeft extra (veel) lichtinval

Derbigum VAEPLAN hét alternatief voor EPDM.

VAEPLAN® VS of VAEPLAN® F zijn hoogwaardige thermoplastische detailbanen op basis van VAE hoogpolymeren. Een EPDM vervangend membraan met een langere levensduur. Deze kunststof dakbedekking wordt aanzien als het ideale alternatief voor EPDM. Door zijn specifieke eigenschappen en samenstelling is het uitermate geschikt als dakbedekking en is het zeer eenvoudig én makkelijk te onderhouden.

Dakkoepels en Derbigum

Verder heeft het een levensduur van 40 jaar, is Derbigum VAEPLAN® wortelwerend en bestand tegen chemische stoffen en Uv-stralen, waardoor het ook kan gebruikt worden als basis voor een groendak. Het regenwater dat opgevangen wordt is zuiver en helder, klaar voor hergebruik.

Zoekt u een snelle en uitermate duurzame dakbedekking? Dan is Derbigum VAEPLAN® de oplossing.

Derbigum roofing, de beste keuze

Roofing (bitumen) is bij diverse dakwerken één van de meest gebruikte materialen voor het bekleden van een plat dak. Vaak wordt er getwijfeld over het gebruik van EPDM als alternatief voor roofing omdat die ook een vergelijkbare duurzaamheid heeft. De prijs in combinatie pet het beperkte onderhoud is meestal doorslaggevend om toch voor roofing te kiezen. Met roofing bent u de komende 30 jaar beschermd tegen alle weersomstandigheden zoals regen, sneeuw, hagel, zon enz.

Wil u de ecologische toer op, kies dan voor een groendak. Roofing is hiervoor ideaal om dit op aan te leggen!

Qua afwerking verzorgen we ook alle lood en zinkwerken die nodig zijn voor uw plat dak. Ook voor de vormgeving en keuze van dakgoten en regenwaterafvoerbuizen bekijken we samen de mogelijkheden.

Velux koepels en lichtstraten

Een plat dak is uitermate geschikt voor het plaatsen van koepels of lichtstraten om nog meer licht in de kamers binnen te laten. De moderne koepels van Velux passen perfect in elk type van woning en zijn tevens nog eens extra goed geïsoleerd. Van innovatieve gebogen en vlakglazen daklichten tot traditionele koepels. Voor koepels die moeilijk bereikbaar zijn, zijn er systemen met een elektrisch bediening.