Energiezuinig koelen en verwarmen, het hele jaar door!

Airco’s en warmtepompen van Daikin

SDL Technics is een gecertificeerd installateur van airco systemen en  warmtepompen. Als erkend DAIKIN dealer zorgen we voor de beste kwaliteit in uw woning en een vlekkeloze levering en plaatsing. Met een DAIKIN warmtepomp, gebruikt u hernieuwbare (en gratis) energie voor de verwarming of koeling binnen uw woning. Een airco met lucht/lucht warmtepomp, zorgt het hele jaar door voor een aangenaam en comfortabel binnenklimaat. Ongeacht de buitentemperaturen.

Met het A+++ label, behoren DAIKIN lucht/lucht warmtepompen ook tot de meest energiezuinige units die op de markt verkrijgbaar zijn.

Koelen en verwarmen met 1 systeem!

Een klassieke “verplaatsbare” airco hebben we al wel eens gebruikt om in een warmte periode de woning aft te koelen. Een airco in combinatie met een lucht/lucht warmtepomp wordt meer en meer gebruikt als alternatieve en energiezuinigere manier om een woning af te koelen. Afkoelen zal gebeuren door de aanwezige warmte binnen de woning te onttrekken en door te geven aan de buitenlucht. De warmtepomp gebruikt zoveel mogelijk (gratis) omgevingswarmte uit de buitenlucht, om vers aangevoerde lucht te verwarmen.

Wilt u het hele jaar door slim en efficiënt koelen én verwarmen? Kies dan voor een uiterst energiezuinige lucht-luchtwarmtepomp als duurzame oplossing.

Lucht/lucht-warmtepompen koelen en verwarmen uw woning met energie uit de lucht en slechts 20% elektriciteit, een uitzonderlijk energie-efficiënte manier om het hele jaar door de perfecte temperatuur te bereiken.

De voordelen op een rijtje

  • Budgetvriendelijk en energiebesparende oplossingen.
  • Koelen én verwarmen in één systeem.
  • Zeer eenvoudig in gebruik
  • Snelle voelbare temperatuur
  • Binnenunits voor elke type woning.
  • Geschikt voor nieuwbouw of renovaties

Bekijk ook of uw installatie in aanmerking komt voor een verbouwpremie

Verschillende systemen van warmtepompen.

Lucht-Lucht split

Mono-split systeem
Een mono-split airco is het meest voorkomende aircosysteem en bestaat uit één binnen- en buitenunit. Een split-systeem is ideaal om één kamer te verkoelen. De buitenunit van de split-airconditioner wordt dan aangesloten op één binnenunit.

Lucht-Lucht multisplit

Multi-split systeem
Koel of verwarm meerdere kamers met slechts één buitenunit. Deze installatie is vergelijkbaar met het mono-split systeem, met het eenvoudige verschil dat er tot 5 binnenunits op het systeem kunnen aangesloten worden. De binnenunits kunnen in meerdere keren worden geïnstalleerd (met een minimum van 2 toestellen bij aanvang van de installatie)

Uitvoering van binnenunits

Elke woning is uniek, met zijn eigen stijl en indeling. Dankzij het brede gamma aan modellen en bedieningsmogelijkheden van airco’s en warmtepompen, biedt DAIKIN comfortabele en energiezuinige oplossingen voor elke ruimte.

Wandmodellen
Wandmodellen (Stylish, Comfora, Daikin EmuraPerfera) zijn de meest compacte oplossingen. Ze passen perfect in uw interieur. De Daikin-wandairco’s ogen bovendien erg stijlvol. Sommige werden bekroond met een award.

Vloermodellen
Vloermodellen (Perfera Floor) zijn compacte airco’s die perfect passen in een nis, onder een vensterbank of in een ruimte waar de hoogte beperkt is. Het grootste voordeel van de vloermodellen is dat ze lucht naar boven uitblazen, waardoor ze geen tocht creëren.

Modellen voor inbouw
Liever geen zichtbare binnenunit, kies dan voor een ingebouwd model. Deze airco’s worden geïnstalleerd in verlaagde plafonds of in valse muren. Alleen de uitblaasroosters zijn zichtbaar. De modellen zijn perfect geschikt voor personen die van een strak interieur houden.